Ajánló

Rántás készítés

 

 

Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.

 

 

 

 

 

Hevítsük fel a zsiradékot és tegyünk bele annyi lisztet, hogy sűrűn folyós legyen. (Ha eltúloztuk a lisztet, tegyünk rá még zsiradékot.) Pirítsuk a lisztet, amíg szép világos barna nem lesz.

Rántásra  (dinsztelt hagymára is)  az őrölt paprikát a legvégén tegyük rá és azonnal öntsük fel hideg vízzel, vagy húzzuk félre, különben megbarnul a paprika és  keserű lesz.

A forró rántást mindig hideg, bő  folyadékkal, a hideg rántást mindig meleg, bő folyadékkal engedjük fel, hogy ne legyen csomós.

A rántásba tegyünk egy kis sót, így nem csomósodik olyan könnyen össze.

Mindig oda kerüljön a rántás, ahol a legerősebben forr az étel, majd legalább 5 percig forraljuk, így elmegy a rántás íze.

A rántást mindig oda öntsük, ahol keverjük.

Sok sikert!