Rántás készítés
Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.
Hevítsük fel a zsiradékot és tegyünk bele annyi lisztet, hogy sűrűn folyós legyen. (Ha eltúloztuk a lisztet, tegyünk rá még zsiradékot.) Pirítsuk a lisztet, amíg szép világos barna nem lesz.
Rántásra (dinsztelt hagymára is) az őrölt paprikát a legvégén tegyük rá és azonnal öntsük fel hideg vízzel, vagy húzzuk félre, különben megbarnul a paprika és keserű lesz.
A forró rántást mindig hideg, bő folyadékkal, a hideg rántást mindig meleg, bő folyadékkal engedjük fel, hogy ne legyen csomós.
A rántásba tegyünk egy kis sót, így nem csomósodik olyan könnyen össze.
Mindig oda kerüljön a rántás, ahol a legerősebben forr az étel, majd legalább 5 percig forraljuk, így elmegy a rántás íze.
A rántást mindig oda öntsük, ahol keverjük.
Sok sikert!