Besamel mártás - besamel szósz

Besamel mártás nagyon jól illik a lasagnehoz, különböző rakott zöldségekhez, sajtmártáshoz, hidegtálakhoz, stb., de feldobhatjuk vele a rakott krumplit is.
Besamel mátás elkészítése:

Hevítsünk egy kisebb-közepes méretű lábosban zsiradékot, erre tegyünk annyi lisztet, hogy sűrűn folyós állagú legyen.

Ha elsokalltuk a lisztet, tegyünk még hozzá zsiradékot.

Egész világos színűre pirítsuk meg, majd nagyobb mennyiségű (legalább 2 dl) hideg tejjel öntsük fel. (Fontos, hogy hideg és nagyobb mennyiségű legyen, mert így nem kapja össze csomósra.)

Amikor felforr, besűrűsödik. Ha szükséges, hígítsuk még tejjel.

Fűszerezzük be: só, bors, szerecsendió.

Nagyon sok ételhez felhasználható, én ezt most éppen töltött tojáshoz készítettem, receptjét, elkészítését itt találod.

Sok sikert az elkészítéséhez!