Töltött tojás
A töltött tojás elkészítése nem bonyolult, de mégis nagyon mutatós, nagyon jól illik hidegtálakhoz, töltött gépsonka mellé.
A töltött tojás receptje:
- 6 tojás
- 5 dkg ráma (besamel hozzáadásakor elhagyható)
- 1,5 db áztatott, kinyomkodott zsemlye vagy besamel mártás (elkészítését itt részletezem)
- 1 evőkanál zsemlyemorzsa
- só, bors, petrezselyemzöld, majonéz, pirosarany
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat.
Vágjuk hosszában ketté őket, majd a sárgáját szedjük ki belőle.
A hozzávalókat egy edényben villával zúzzuk össze és jól keverjük össze.
A kikevert masszát töltsük egy tortadíszítőbe és töltsük vissza a félbevágott tojásfehérjékbe. Tetejét díszítsük pirosarannyal és / vagy petrezselyemzölddel.
Elkészítéséhez sok sikert, evéséhez jó étvágyat kívánok!