Madártej elkészítése
Gyors, könnyű téli "sütemény" a madártej. Az elkészítése is nagyon egyszerű. Íme tehát a madártej receptje képekkel:
Hozzávalók:
1 liter tej
5 db tojás
7 evőkanál cukor
1,5 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral verjük kemény habbá.
Közben az 1 liter tejet 2 evőkanál cukorral forraljuk fel.
Ha forr, tegyük takarékra és a felvert tojásfehérjékből kanálnyikat tegyünk a forró tejbe.
(Megdagadnak, ezét ne tegyük tele az edényt!) kb. 1-2 perc után forgassuk meg a habokat.
Újabb 1-2 perc után szedjük ki őket egy edénybe. Mehet bele a következő adag.
Közben a tojássárgákat is keverjük ki a maradék 4 evőkanál cukorral, a 1,5 evőkanál liszttel és egy kevés tejjel.
Ha az összes habot megfőztük, akkor ebbe a cukros tejbe öntsük bele a tojássárgás keveréket. Forraljuk fel, addigra be is sűrűsödik.
Öntsük a sűrű krémet tálkákba és a tetejére helyezzük rá a fehérje habokat.
Hűtés után fogyasztható! Jó étvágyat!