Ajánló

Madártej elkészítése

 

 

 

Gyors, könnyű téli "sütemény" a madártej. Az elkészítése is nagyon egyszerű. Íme tehát a madártej receptje képekkel:

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 liter  tej

5 db tojás

7 evőkanál cukor

1,5 evőkanál liszt

1 cs. vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral verjük kemény habbá.

Közben az 1 liter tejet 2 evőkanál cukorral forraljuk fel.

Ha forr, tegyük takarékra és a felvert tojásfehérjékből kanálnyikat tegyünk a forró tejbe.

(Megdagadnak, ezét ne tegyük tele az edényt!)  kb. 1-2 perc után forgassuk meg a habokat.

Újabb 1-2 perc után szedjük ki őket egy edénybe. Mehet bele a következő adag.

Közben a tojássárgákat is keverjük ki a maradék 4 evőkanál cukorral, a 1,5 evőkanál liszttel és egy kevés tejjel.

Ha az összes habot megfőztük, akkor ebbe a cukros tejbe öntsük bele a tojássárgás keveréket. Forraljuk fel, addigra be is sűrűsödik.

Öntsük a sűrű krémet tálkákba és a tetejére helyezzük rá a fehérje habokat.

Hűtés után fogyasztható! Jó étvágyat!