Ajánló

Dubarry szelet

 

A Dubarry szelet egy nagyon mutatós, finom és laktató étel, melyet elkészíthetünk sertés, csirkemell és pulykamell szeletekből is.

 

 

 

 

 

 

 

Tálalhatjuk krumplipürével és rizzsel is. Aki még nem ismeri, próbálja ki!

 

A Dubarry hozzávalói:

- Fejenként 2 szelet hús

- 1 karfiol

- kevés zsiradék a hús sütéséhez

- kevés liszt és tej a besamell mártáshoz

- fűszerek: só, bors,

- reszelt sajt a tetejére

 

A Dubarry elkészítése:

A zsiradékon süssük szép pirosra a hússzeleteket.

A megsült szeleteket tegyük egy tepsi aljára.

Közben a rózsáira szedett karfiolt félig főzzünk meg.

A lefektetett húsokra helyezzük rá a főtt karfiol rózsáit.

A húsok sütéséből visszamaradt zsiradékból készítsünk besamel mártást (egy másik cikkben részletesen mutatom az elkészítését - itt láthatod). Tegyünk rá kevés lisztet és világos barnára pirítsuk meg.

Ha már szép színe van, öntsük fel tejjel.

Forráskor sűrűsödik. Sűrűn folyós állagúnak kell lennie.

Fűszerezzük be sóval, borssal.

Ezt a sűrű besamelt kanállal merjük a karfiolok tetejére.

Legutoljára reszelt sajttal gazdagon szórjuk meg.

Sütés:

Tegyük a még hideg sütőbe és ezután kapcsoljuk be. Kb. 30 percig sül, de figyeljük, hogy a tetején a sajt ne égjen meg. Szép pirosra süssük.

Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat a fogyasztásához!