Mákos kalács
Kalács sütésekor a mákos kalács sem maradhat ki (feltéve, ha szeretjük a mákot). Egy tepsiben jól elfér a diós kalács és a kakaós kalács mellett.
Kalács sütésekor a mákos kalács sem maradhat ki (feltéve, ha szeretjük a mákot). Egy tepsiben jól elfér a diós kalács és a kakaós kalács mellett.
Gyerekek körében ez a legkedveltebb kalács megelőzve a diós és a mákos kalácsot. Sokszor emlegetik csokis kalácsnak is. A kakaós kalács fogy el mindig a leggyorsabban. (Ebből most sajnos sok "csoki" kifolyt a tepsibe, legközelebb jobban kell ügyelnem a szélek jó zárására.)
Köretként rántott vagy sült húsokhoz, de önmagában is kiváló. Elkészítésének, fűszerezésének több változatát is bemutatom képekkel. Nem sok ember tud ellenállni neki!
Az almás sütemények közül nálunk ez a második helyen áll. (Az első helyezett az almás pite - receptjét itt találod.) Lágy, puha, omlós sütemény a linzer tészta és a főtt alma kombinációja miatt. Íme a süti receptje képekkel:
A fejes saláta a szervezetünk számára nagyon fontos rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz (magnézium, kálcium, B-vitaminok, K-vitamin). Igazi tavaszi csemege!
Igazi ínyenc étel a brassói aprópecsenye, elkészítését, receptjét 2 változatban is megmutatom:
A hagyma felvágására, aprítására ajánlok egy jó eszközt: a hagyma tüskét, hagymatűt. Egyszerű, gyors vele a hagyma felkockázása.
A krumpli, vagyis burgonya egy magyar konyhában számtalanszor fordul elő, sokféleképpen elkészíthető. Gazdaságosabb, gyorsabb, jobb felhasználásához nézzünk pár tippet:
A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.