Rántás készítés
Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.
Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.
A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.
Tejfölös vagy tejszínes habarást elég sok ételhez kell készíteni. Találtam erre a célra egy műanyag eszközt, mellyel könnyen készíthetünk csomómentes habarást.
A kapor mártás, vagyis kapor szósz főtt húsok mellé kiváló. A mártás elkészítése is roppant egyszerű.
Tojások főzésénél megakadályozhatjuk, hogy a tojások megrepedjenek, ha a főzővízbe sót teszünk.
Kerüljük el a gennyes felülfertőzést – ne vakargassuk és ne tapogassuk a csípés helyét. Sűrűn mossunk kezet. Ha mégis elfertőződne (olyan, mintha egyre több csípésnyom lenne), forduljunk orvoshoz.
Hogy a konyhában megmaradt ételeket ne kelljen kidobni, szeretnék a maradékok felhasználására néhány tippet, ötletet adni:
A pizza tésztája tulajdonképpen egy kelt tészta, melybe kinyújtás után beleszőjük a virsliket főzés nélkül (úgyis megsül). Úgy néz ki, mint egy szövött lábtörlő. Második fogásra, vagy vacsorára 4 fő részére elegendő.
A töltött tojás elkészítése nem bonyolult, de mégis nagyon mutatós, nagyon jól illik hidegtálakhoz, töltött gépsonka mellé.
Az almás pite egy nagyon régi sütemény, mégis sokak kedvence. Nekünk ez a linzer tésztás változat ízlik legjobban. A tetején a megpirult aprított dióval különösen finom.