Kalács - kelt kalács
A kalács (kelt kalács) alap tésztáját sok sütemény elkészítéséhez felhasználhatjuk: fonott kalács, kakaós kalács, diós kalács, mákos kalács, csokis kalács, bukták, csigák, stb.
A kalács (kelt kalács) alap tésztáját sok sütemény elkészítéséhez felhasználhatjuk: fonott kalács, kakaós kalács, diós kalács, mákos kalács, csokis kalács, bukták, csigák, stb.
A diós sütemények közül talán a legkedveltebb a diós kalács. Alapja egy kelt kalács tészta. 2 fajta diós töltelék receptet is mutatok hozzá, az egyik egy bögrével mérhető, a másik pedig a bejgli receptjéhez ajánlott diótöltelék.
Kalács sütésekor a mákos kalács sem maradhat ki (feltéve, ha szeretjük a mákot). Egy tepsiben jól elfér a diós kalács és a kakaós kalács mellett.
Gyerekek körében ez a legkedveltebb kalács megelőzve a diós és a mákos kalácsot. Sokszor emlegetik csokis kalácsnak is. A kakaós kalács fogy el mindig a leggyorsabban. (Ebből most sajnos sok "csoki" kifolyt a tepsibe, legközelebb jobban kell ügyelnem a szélek jó zárására.)
Az almás sütemények közül nálunk ez a második helyen áll. (Az első helyezett az almás pite - receptjét itt találod.) Lágy, puha, omlós sütemény a linzer tészta és a főtt alma kombinációja miatt. Íme a süti receptje képekkel:
Igazi ínyenc étel a brassói aprópecsenye, elkészítését, receptjét 2 változatban is megmutatom:
A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.
Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.
A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.